Вступ на 1 курс за сертифікатами ЗНО та НМТ (бакалаврат)

Головна » Вступ » Вступ на 1 курс

Кафедра Цифрових технологій в енергетиці (АПЕПС) здійснює навчання студентів за спеціальністю 122-Комп’ютерні науки.

Галузь знань – 12 Інформаційні технології.

Актуальність спеціальності 122 – Комп’ютерні науки обумовлена перспективністю та високим престижом майбутньої професії, оскільки готує програмістів!

Якщо ти щойно закінчив школу або коледж, вже одержав документ про повну загальну середню освіту чи диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра або фахового молодшого бакалавра, твій наступний крок – скласти національний мультипредметний тест! Якщо ти вже складав його торік або склав зовнішнє незалежне оцінювання у попередні роки, ти можеш скористатись результатами цих тестувань. Але головне – ти маєш обрати майбутню професію та обдумати свій подальший шлях. Ти будеш вступати на освітній рівень бакалавра – це перший рівень вищої освіти. Твоє навчання в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» буде тривати 4 роки (якщо ти завершив навчання у школі) або 3 роки (якщо ти маєш диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра чи фахового молодшого бакалавра). За результатами ти одержиш диплом про повну вищу освіту та право подовжити освіту на наступному рівні – у магістратурі.

У 2023 році для вступу використовують результати національного мультипредметного тесту (НМТ) з української мови, математики (обовʼязково) та фізики або іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської), або хімії, або біології чи історії України (третій предмет за вибором вступника). Також можна скористатись результатами НМТ 2022 року (виключно повністю весь тест, міксувати результати НМТ-2022 та НМТ-2023 не можна) або результами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2020-2021 років у будь-яких комбінаціях конкурсних предметів, які були закріплені у Правилах прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського 2020-2021 роках. Замість результату НМТ можна використати результат ЗНО з того самого конкурсного предмету, якщо різниця у балах не перевищує 15 балів. Реєстрація для складання НМТ розпочнеться 03 квітня та триватиме місяць. Основна сесія НМТ буду проводитись з 05 червня до 23 червня в Україні та 41 країні світу, тому ти зможеш скласти тестування навіть за межами країни. НМТ – це комплексний тест з трьох предметів, які ти будеш складати на комп’ютері у спеціальних центрах тестування впродовж 180 хвилин. Результат можна буде отримати одразу після завершення тестування. Деьтально про НМТ, структуру тестів та процедуру складання можна почитати на офіційному ресурсі Українського центру оцінювання якості освіти, який організовує та проводить тестування.

Цього року вступники, які планують здобувати ступінь бакалавра у КПІ ім. Ігоря Сікорського, мають обов’язково під час подання електронних заяв надати мотиваційний лист для вступу до університету. Що це таке? Мотиваційний лист – це викладена письмово у довільній формі інформація про твою зацікавленість у вступі до КПІ ім. Ігоря Сікорського та відповідні очікування, досягнення у навчанні та інших видах діяльності, власні сильні та слабкі сторони. Детальніше про мотиваційний лист, вимоги до нього та структуру можна почитати у нашому спеціальному розділі.

Для вступу за державним замовленням за іншими спеціальностями всі вступники мають подати результати НМТ або ЗНО та мотиваційний лист. Для вступу за кошти фізичних та/або юридичних осіб на спеціальності 122 Комп’ютерні науки ти також маєш подати результати НМТ або ЗНО та мотиваційний лист, для вступу на всі інші спеціальності КПІ ім. Ігоря Сікорського за кошти фізичних та / або юридичних осіб достатньо мотиваційного листа.

Електронний кабінет вступники зможуть зареєструвати з 01 липня, а подавати заяви – з 19 липня до 31 липня.

За державним замовленням (бюджет) можна подати до 5 заяв із зазначенням пріоритетності – від найвищого (1) до найнижчого (5) за твоїм вибором. За кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) можна подати до 15 заяв. Загалом на всіма базами вступу (повна загальна середня освіта, диплом молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра, диплом бакалавра, диплом спеціаліста чи диплом магістра) та за всіма формами здобуття освіти (денна, заочна) сумарно одна людина може подати 20 заяв. Всі заяви, подані для вступу на навчання за державним замовленням, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Рекомендацію для зарахування за державним замовленням буде надано 05 серпня, а до 08 серпня ти маєш подати оригінали документів особисто або з допомогою накладння кваліфікованого електронного підпису у кабінеті вступника. З усіма ключовими датами вступної кампанії можна ознайомитись за посиланням – тримай руку на пульсі та не прогав важливе!

Перелік освітніх програм, за якими планується прийом здобувачів вищої освіти у 2023 році:

Код і назва спеціальностіНазва освітньої програми (українською/англійською)Рівень вищої освітиСтруктурний підрозділ, що відповідає за підготовку здобувачів (станом на 01.07.2023 року)Форма здобуття освітиПримітка, додаткові відомості
122 Комп’ютерні наукиЦифрові технології в енергетиці / Digital Technologies in Energy IndustryбакалаврКафедра цифрових технологій в енергетиці (АПЕПС) НН ІАТЕ

Очна (денна)

Заочна

 

Правила прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського

Основні положення, етапи вступної кампанії, перелік документів, всі правові елементи, які пов’язані із твоїми можливостями для вступу до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» у 2023 році.

Правила прийому до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» в 2023 році

Додатки до правил прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського в 2023 році:

Інформаційні матеріали приймальної комісії

Перелік вагових коефіцієнтів оцінок предметів національного мультипредметного тесту для спеціальностей Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Ваш конкурсний бал за результатами НМТ / ЗНО

Ваш конкурсний бал за результатами НМТ / ЗНО можна розрахувати за цим посиланням

Необхідні результати НМТ та вагові коефіцієнти

Для вступу за державним замовленням:Для вступу за кошти фізичних та/або юридичних осіб:
1. Українська мова – 0,3
2. Математика – 0,5
3. Історія України – 0,2
3. Іноземна мова – 0,3
3. Фізика – 0,4
3. Хімія – 0,2
3. Біологія – 0,2
+ Мотиваційний лист
Мінімальний конкурсний бал для вступу за державним замовленням – 130
1. Українська мова – 0,3
2. Математика – 0,5
3. Історія України – 0,2
3. Іноземна мова – 0,3
3. Фізика – 0,4
3. Хімія – 0,2
3. Біологія – 0,2
+ Мотиваційний лист
Мінімальний конкурсний бал для вступу за кошти фізичних та/або юридичних осіб – 100

* Якщо ви вступаєте за результатами ЗНО-2020, 2021 років, перейдіть за посиланням та перегляньте необхідні сертифікати та коефіцієнти для обрахунку конкурсного бала

Орієнтовні ключові дат

Контакти прийомної комісії : (093) 194-47-16, (066) 064-30-92, (097) 653-21-29
Електронна пошта з питань вступу Навчально-наукового інституту атомної і теплової енергетикиtef-5@ukr.net
Сайт приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорськго: https://pk.kpi.ua/